Cogulló de Can Torra

El passat diumenge 25 de febrer, vora una trentena de miniexcursionistes de l’Escola Emili Vallès ens vam dirigir al cogulló de Can Torra, un cim de 881 metres a la comarca del Bages, situat entre els municipis de Castellfollit del Boix i Rajadell. Es tracta d’un dels indrets que festegen el centre geogràfic de Catalunya.

Iniciem la caminada a l’altura de la cruïlla formada pels camins de Miqueló i Vidales, tot enfilant la muntanya per un sender dret i, en part, força malmès i aixaragallat, però a la fi assequible.

Ja al cim, gaudim d’una panoràmica on podem observar la muntanya de Montserrat, la muntanya de sal de Sallent, la serra del Cadí, el Pedraforca i inclús la pica d’Estats. Es tracta d’un dels cent cims inclosos a la llista de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Una estelada, renovada cada Onze de Setembre per un aplec veïnal, presideix aquest mirador excepcional de la unitat orogràfica formada per la serra de Can Torra i les valls de Grevalosa i Canyelles.

En aquest entorn únic recuperem energies i retornem pel camí del cogulló. Deixem a la dreta de la pista una bona vista del parc eòlic de la serra de Rubió.

Finalment, abans de cloure aquesta diada excursionista, fem una parada a una barraca de vinya de pedra seca del 1892, en un molt bon estat de conservació.