Anem a buscar el tió!

El passat diumenge dia 17 de desembre, la màgia de Nadal va tornar de nou a la secció de miniexcursionisme de l’AMPA del CEIP Emili Vallès. És una de les sortides que tots esperem, tant els més menuts i els galifardeus que ja es creuen els grans de l’escola com tot l’estol de pares i col·laboradors que entre bastidors i una mica d’amagat fan possible la logística d’aquest esdeveniment.

Corria la veu que en un bosquet proper al cementiri del nucli antic de Santa Margarida de Montbui podia deixar-s’hi veure algun tionet, tot i que el bosc seguia força sec malgrat les glaçades de les matinades.

Enguany, una petita novetat: la sortida fou guiada i «dirigida» per un grup d’alumnes de 6è, que, per tant, a finals de curs deixaran l’escola. Era una contribució més al seu pas per aquesta escola, la seva escola.

Gairebé una quarantena de nens i nenes, acompanyats dels seus respectius pares i altres familiars, s’aplegaren a la porta de l’escola per sortir en direcció al bosc de Montbui. Hi ha una dada que és significativa: cada any el nombre d’assistents va disminuint, per una raó lògica, i és que l’escola està quedant reduïda a gairebé només una línia escolar, i això es nota moltíssim, sobretot en l’etapa infantil.

Per una pista molt accessible i després de remuntar per un corriol enmig del bosc, les diferents «pistes» i tresors que, ves per on, la màgia d’aquesta sortida s’havia encarregat de deixar, ens conduïren a una zona més clara del bosc on començava ja a fer olor de tions. I tal dit, tal fet. Els més petits van haver de ser defensats de l’escomesa dels més grans en una mena de cursa per «caçar» tions.

Des d’aquesta secció us desitgem un bon Nadal i molt bones festes!!!